Mat & DrikkeThe Scotsman åpnet sine dører i 1974, da noen så et behov for et alt-i-ett utested i hovedstaden. Når navnet så var valgt, måtte det importeres skotsk whisky og øl, så vel som skotske mattrender, skotsk feststemning og ikke minst skotsk sportsentusiasme. Det hele har med tiden blitt mer europeisk orientert, med et til enhver tid oppdatert utvalg av rom, gin, akevitt og øl. Vi skifter også vår matmeny jevnlig. Det er med stolthet vi i dag kan kalle oss en av Oslos mest kjente puber.

Kjøkkenet

Kokkene våre utgjør selve ryggraden i The Scotsman. Tilsammen har de over 50 års erfaring innenfor ulike mattradisjoner. Kjøkkenet jobber kontinuerlig med å utvikle vårt matkonsept og lage menyer som baserer seg på sesongens råvarer og øl-utvalget bak baren. Det er alltid spennende å se hva de finner på.

Menyen

Kjøkkensjefens visjon for The Scotsman, er at vi skal ha Oslos beste gastropub-mat. Bak rettene våre ligger mye research (les: spising), på fjerne og nære spisesteder, inspirasjon fra ulike matkulturer samt lang erfaring og mye fagkunnskap. Maten vi serverer er hovedsakelig basert på en blanding av mattradisjoner fra Engelsk pub, Amerikansk Diner, og det skandinaviske kjøkken. Disse tre matstilene er alltid representert på en eller annen måte i våre menyer.
Vi bruker sesongbaserte, kortreiste råvarer så langt det er mulig, da vi mener det er viktig å støtte opp om små lokale produsenter. Så har vi jo også råvarer i verdensklasse her hjemme i Norge. Ta en titt på menyen vår nedenfor…
Flaskeøl

Vi vil gjerne kunne kalle oss verdensvante når det kommer til flaskeøl. Våre kunnskapsrike bartendere bruker mye tid på smaking og er godt trente i ølfaget. Vårt rike ølutvalg bør dermed ha noe for enhver gane. Det er særlig viktig for oss å støtte lokale bryggerier. Her i Norge har vi noe av det beste vannet i verden, og godt vann er som kjent nøkkelen til fantastisk øl. Med alt dette i tankene; spør gjerne bartenderen din om tips og råd. Vi kan komme med gode anbefalinger basert på øl du allerede liker og/eller mat du bestiller.


Øl på fat

Med 20 ulike ølsorter på fat I hovedbaren, kan man godt si at vi har et bredt utvalg for de som vil prøve noe nytt. Seks av tappene er forbeholdt mikrobryggerier, og vi skifter ut disse månedlig. (Nok en grunn til å besøke oss oftere). De øvrige tårnene varierer fra den lokalt produserte Frydenlund Pilsner (Ringnes), og en IPA fra Brooklyn Brewery i New York, til en tradisjonell Bavarian weissbier fra Tyskland. Tanken er at det skal være noe her for enhver smak. Både for alle øl-kjennerne der ute, og for de som ennå ikke har rukket å bli øl-entusiaster.


Reservere et bord her

I puben eller kjelleren

Klikk her!

Stort arrangement?

Trenger du plass til mange? (Opp til 250 pers)

Klikk her!