Bilde av en kokk som holder en deilig burger med hendene på The Scotsman.

Mat

Scotsman serverer Oslos beste gastropub-mat, inkludert saftige hamburgere laget av 100% norsk kjøtt, vegetariske alternativer, tradisjonell fish & chips, deilige snacks og mye mer, tilberedt av erfarne kokker som elsker god mat.

Gastropub mat

“Scotsman” er en pub og et spisested hvor gastropub-mat står i førersetet.

Vi er opptatt av god mat på “Scotsman” at vi tillater oss å si at vi har en av Oslos beste gastropub-kjøkken. Kokkene våre utgjør selve ryggraden i “Scotsman”. Vi elsker gastropub-mat og med mer enn 50 års erfaring har vi blitt en av Oslos beste gastromat-puber. Vi serverer herlige, saftige hamburgere laget av 100% norsk kjøtt. Hamburgere som får tennene til å løpe løpsk og munnen til å fylles med vann. Vi har selvsagt også saftige vegetarburger. Med en stor forkjærlighet for Storbritannia har vi selvsagt fish & chips på menyen. Nasjonalretten og en trofast venn på alle britiske puber. Vår fish & chips lages på den tradisjonelle måten, med frityrstekte poteter, frityrstekt torsk og remulade. Deigen som omslutter fisken er laget på øldeig. Fish & chips er den ultimate snacksen og comfort food for sultne mager.

Uteservering

Med en gang sola titter frem, åpner vi opp vår hyggelige uteservering. Det er et perfekt sted å nyte årets første utepils i solen.

Uteserveringen har varmelamper, så her kan du sitte til langt på kveld og langt inn i høsten. Uteserveringen er det perfekte stedet å observere livet på Karl Johan. Her sitter du midt i den yrende Oslogryta. Skål!

Nytt av året: Scotsman har nå også fått en splitter ny uteservering! Vi har nå opptil 150 sitteplasser i løpet av sommer- og høstmånedene (eller så lenge været tillater det). Nyt stemningen utendørs mens du fortsatt kan glede deg over den samme legendariske atmosfæren og stilen til Scotsman, men med en moderne vri.

  • Norsk
  • English

Matmeny

Snacks og småretter

Chicken wings

0,5kg 185,- / 1kg 295

Kyllingvinger med Franks red hot saus, blåmuggostdipp og selleri.

EMSELSN

Cauliflower ‘hot wings’ (V)

160

Fritert blomkål med Frank’s Red Hot saus, blåmuggostdipp og selleri.

BYEHMSELSN

Sticky lamb ribs

215

BBQ-glasert spareribs av lam med sesam, vårløk, syltet chili og chilimajones.

EMSNS

Dirty fries

180

Pommes frites tippet med cheddarkrem, baconsmuler, rødløk og jalapeño.

HMSN

Skagenrøre on brioche

275

Reker i majonese, rogn og dill i briochebrød. Serveres med salat, syltet rødløk og sitron.

EFHMSNSK

Focaccia

75

Focaccia med aioli.

EHMSN

Pommes frites

95

Pommes frites med hvitløksmajones.

ESN

Deep fried jalapeños

140

Frityrstekte jalapeños i øl-tempura. Servert med cheddarkrem, lime, koriander og tajin.

BYEHMSN

Burger og Fish & Chips

Extra beef patty 85,- | Extra Cheddar (M) 25,- | 2 slices of bacon 40,- | Gluten free burgerbread 20,-

Cheeseburger

290

Biffburger toppet med cheddar, rå løk, stekt løk, sylteagurk og husets burgerdressing. Serveres med pommes frites og dip.

EHSNSE

Blue cheeseburger

290

Biffburger toppet med blåmuggost, stekt løk, husets burgerdressing og sylteagurk. Serveres med pommes frites og dip.

EHSNSE

Chicken burger

290

Frityrstekt kylling toppet med cheddarkrem, ruccola, rå løk, aioli og sylteagurk. Servered med pommes frites og dip.

EHSNSE

Vegetarian burger (V)

290

Sort bønneburger toppet med speilegg, pico de gallo, rucola og hvitløksmajones. Serveres med pommes frites og dipp.

EHSNSE

Fish & chips

290

Sprøfritert torsk servert med remulade, syltet løk, friterte kapers og pommes frites.

BYEFHMSN

Hovedrett

Full english breakfast (serveres frem til 16:00)

275

To speilegg, langtidsbakt grillet bacon, pølse, røsti, tomat, sjampinjong og BBQ-bakte bønner.

EHM

Bangers & mash

295

Fjellgrispølser med guinness- og løksaus, sauterte erter, syltet sennepsfrø og potetpurè.

BYHMSN

Salmon Salad

290

Laks, rømme, gressløk og kaviar, salat, agurk, rødløk, ristet gresskar og solsikkefrø, syltet løk, krutonger.

MESNSUHF

CHICKEN CAESAR SCHNITZEL

325

Kyllingschnitzel med romanosalat, jalapeños, caesardressing, pecorinoost og gressløk

HMSNSUFE

Steak

395

Grillet ytrefilet servert med rødvinssaus, sauterte grønne bønner og pommes frites

MSNSU

PORK SPARERIBS

335

Langtidsstekte BBQ Spareribs fra Nyyyt med BBQ saus, coleslaw, pommes frites og grillet mais

EHSN

Dessert

SCOTSMAN’S TIRAMISÙ

145

HM

VANILLA ICE-CREAM

145

Vaniljeis med sjokolade-karamell fudge-saus og glaserte kirsebær

EM

3-Retters Meny

Hele selskapet må velge samme meny. N.B.! Kun tilgjengelig for forhåndsbestilling av grupper over 30 personer. Ta kontakt med salg@resthon.no

3-Retter: 765,- / 2-Retter: 555,- (Hovedrett + Dessert)

MIDDAG

Lettrøkt laksetartar med agurk, reddik, fennikel og brunet smør-majones

FSN

Culotte av ungfe med franske Puy-linser, selleripure, grillet brokkolini og rødvinsaus

HMSULFITTSU

Alternative retter (kun ved forespørsel)

Rødbetetartar med fritert rosenkål, hasselnøtt, røkt yoghurt, brunet smør og kapers

MHA

Grillet portobellosopp med franske puylinser, selleripure, bakte poteter og vegetarisk rødvinsaus.

MSELSU

Steinbit med selleripure, grillet brokkolini, og smørsaus med rogn og gressløk

MF

Dessert

Sjokoladepannacotta med bringebærkompott og pisket vaniljekrem

M

Streetfood buffet

Hele selskapet må velge samme meny. N.B.! Kun tilgjengelig for forhåndsbestilling av grupper over 30 personer. Ta kontakt med salg@resthon.no

495,-

Retter

Crab roll brioche

EHMSNSK

Grillet jerk kyllingspyd med Frank’s RedHot saus og sprøstekte hvitløk og gressløk.

M

Fritert blomkål med Alabama white sauce og fersk jalapeño.

BYEHMSNSU

Sticky gochujang lamb ribs med sesam og vårløk.

SNSES

Gyoza med kylling

BLHSELS

Bao buns med røkt tempeh, syltet gulrot, agurk, chili majones, vårløk og koriander.

EHSNS

ALLERGENER

BLØTDYR (BL), BYGG (BY), EGG (E), FISK (F), GLUTEN (G), HASSELNØTTER (HA), HAVRE (HV), HONNING (HO), HVETE (H), LAKTOSE (L), LUPIN (LU), MELK (M), MANDEL (MA), NØTTER (N), PAPRIKA (PA), PEANØTTER (P), PISTASJNØTTER (PN), RUG (R), SELLERI (SEL), SENNEP (SN), SESAMFRØ (SE), SITRUS (SI), SKALLDYR (SK), SOYA (S), SPELT (SP), SULFITT (SU), VEGETARISK(V), VEGANSK(VG)