Mat
Mat
Scotsman serverer Oslos beste gastropub-mat, inkludert saftige hamburgere laget av 100% norsk kjøtt, vegetariske alternativer, tradisjonell fish & chips, deilige snacks og mye mer, tilberedt av erfarne kokker som elsker god mat.
Gastropub mat
“Scotsman” er en pub og et spisested hvor gastropub-mat står i førersetet.
Vi er opptatt av god mat på “Scotsman” at vi tillater oss å si at vi har en av Oslos beste gastropub-kjøkken. Kokkene våre utgjør selve ryggraden i “Scotsman”. Vi elsker gastropub-mat og med mer enn 50 års erfaring har vi blitt en av Oslos beste gastromat-puber. Vi serverer herlige, saftige hamburgere laget av 100% norsk kjøtt. Hamburgere som får tennene til å løpe løpsk og munnen til å fylles med vann. Vi har selvsagt også saftige vegetarburger. Med en stor forkjærlighet for Storbritannia har vi selvsagt fish & chips på menyen. Nasjonalretten og en trofast venn på alle britiske puber. Vår fish & chips lages på den tradisjonelle måten, med frityrstekte poteter, frityrstekt torsk og remulade. Deigen som omslutter fisken er laget på øldeig. Fish & chips er den ultimate snacksen og comfort food for sultne mager.
Uteservering
Med en gang sola titter frem, åpner vi opp vår hyggelige uteservering. Det er et perfekt sted å nyte årets første utepils i solen.
Uteserveringen har varmelamper, så her kan du sitte til langt på kveld og langt inn i høsten. Uteserveringen er det perfekte stedet å observere livet på Karl Johan. Her sitter du midt i den yrende Oslogryta. Skål!
Nytt av året: Scotsman har nå også fått en splitter ny uteservering! Vi har nå opptil 150 sitteplasser i løpet av sommer- og høstmånedene (eller så lenge været tillater det). Nyt stemningen utendørs mens du fortsatt kan glede deg over den samme legendariske atmosfæren og stilen til Scotsman, men med en moderne vri.
SNACKS & SMALL DISHES
SNACKS & SMALL DISHES
CHICKEN WINGS
CHICKEN WINGS
Kyllingvinger med Franks Red Hot saus, blåmuggostdipp og selleri
Tossed in Frank’s Red-Hot Sauce and served with a blue cheese dip and celery
E, M, SEL, SN
E, M, C, MU
0,5kg 185,- / 1kg 295,-
CAULIFLOWER ‘HOT WINGS’
CAULIFLOWER ‘HOT WINGS’
Fritert blomkål med Frank’s Red Hot saus, blåmuggostdipp og selleri
Beer battered, fried cauliflower in Frank's Red Hot Sauce. Served with celery and blue cheese dip
BY, E, H, M, SEL, SN
B, E, W, M, C, MU
160,-
STICKY LAMB RIBS
STICKY LAMB RIBS
BBQ-glasert spareribs av lam med sesam, vårløk, syltet chili og chilimajones
Gochujang glazed lamb spare ribs with sesame seeds, spring onions, pickled chili and chili mayonnaise
E, M, SN, S
E, M, MU, S
215,-
DIRTY FRIES
DIRTY FRIES
Pommes frites toppet med cheddarkrem, baconsmuler, rødløk og jalapeño
French fries topped with Cheddar cream, bacon crumbs, red onion, and jalapeños
H, M, SN
W, M, MU
180,-
RIBBESMØRREBRØD
RIB SANDWICH
Sprø ribbe, coleslaw, syltet eple, syltet agurk, sennep, serveres på dansk rugbrød
Crispy pork belly, coleslaw, pickled apple, gherkins and mustard. Served on Danish rye bread
E, M, SN
E, M, MU
235,-
TAPAS PLATE
TAPAS PLATE
Et utvalg av ost og spekemat, serveres med oliven, aioli, fikenmarmelade og brød
A selection of cured meat and cheese, served with olives, aioli, fig jam and bread
E, H, M, SN, SU
E, W, M, MU, SU
295,-
POMMES FRITES
POMMES FRITES
Pommes frites med hvitløksmajones
French fries served with a garlic mayonnaise
E, SN
E, MU
95,-
DEEP FRIED JALAPEÑOS
DEEP FRIED JALAPEÑOS
Frityrstekte jalapeños i øl-tempura. Servert med cheddarkrem, lime, koriander og tajin
Beer battered and deep-fried jalapeños served with cheddar cream, lime, coriander and tajin
BY, E, H, M, SN
B, E, W, M, MU
140,-
BURGERS AND FISH & CHIPS
BURGERS AND FISH & CHIPS
Extra beef patty 85,- | Extra Cheddar (M) 25,- | 2 slices of bacon 40,-
Extra beef patty 85,- | Extra Cheddar (M) 25,- | 2 slices of bacon 40,-
CHEESEBURGER
CHEESEBURGER
Biffburger toppet med cheddar, rå løk, stekt løk, sylteagurk og husets burgerdressing. Serveres med pommes frites og dip
Beef burger topped with cheddar, raw onions, fried onions, pickles, and house burger dressing. Served with French fries and a dip
E, H, M, SN, SE
E, W, M, MU, SE
280,-
BLUE CHEESEBURGER
BLUE CHEESEBURGER
Biffburger toppet med blåmuggost, stekt løk, husets burgerdressing og sylteagurk. Serveres med pommes frites og dip
Beef burger topped with blue cheese, fried onions, house burger dressing and pickles. Served with French fries and a dip
E, H, M, SN, SE
E, W, M, MU, SE
280,-
CHICKEN BURGER
CHICKEN BURGER
Frityrstekt kylling toppet med cheddarkrem, ruccola, rødløk, aioli og sylteagurk. Servert med pommes frites og dip
Fried chicken topped with Cheddar cream, arugula, red onions, aioli and pickles. Served with fries and a dip
E, H, M, SN, SE
E, W, M, MU, SE
280,-
VEGETARIAN BURGER
VEGETARIAN BURGER
Plantebasert burger toppet med speilegg, coleslaw, rå løk, sylteagurk og chilimajones. Serveres med pommes frites og dip
Plant based burger topped with a fried egg, coleslaw, raw onions, pickles and chili mayonnaise. Served with fries and a dip.
E, H, M, SN, SE
E, W, M, MU, SE
280,-
FISH & CHIPS
FISH & CHIPS
Sprøfritert torsk servert med remulade, salat, syltet løk, friterte kapers og pommes frites.
Beer battered, deep-fried cod served with tartar sauce, salad, pickled onions, deep-fried capers and French fries.
BY, E, F, H, M, SN
B, E, F, W, M, MU
290,-
MAIN COURSE
MAIN COURSE
FULL ENGLISH BREAKFAST (Serveres til kl. 16:00)
FULL ENGLISH BREAKFAST (Served until 16:00)
To speilegg, langtidsbakt grillet bacon, pølse, røsti, tomat, sjampinjong og BBQ-bakte bønner
Two fried eggs, slow-roasted and grilled bacon, sausage, potato rösti, tomato, mushrooms, and BBQ baked beans
E, H, M
E, W, M
265,-
BANGERS & MASH
BANGERS & MASH
Fjellgrispølser med guinness- og løksaus, sauterte erter, syltet sennepsfrø og potetpurè
Sausages with a Guinness and onion gravy, green peas, pickled mustard seeds and potato purée
BY, H, M, SN
B, W, M, MU
290,-
CHICKEN SALAD WITH SMOKED WHITE BEAN HUMMUS
CHICKEN SALAD WITH SMOKED WHITE BEAN HUMMUS
Harissamarinert kylling, lettrøkt hvit bønnehummus, bulgur, rødbeter, grillet aubergine, agurk, rødløk, ruccola, cornichons, syltede tranebær og ristede frø
Harissa marinated chicken, lightly smoked white bean hummus, bulgur, beetroot, grilled aubergine, cucumber, red onion, arugula, cornichons, pickled cranberries and toasted seeds
SN, SE, SU
MU, SE, SU
290,-
STEAK & FRIES
STEAK & FRIES
Grillet ytrefilet med grønn peppersaus, pommes frites og grønn salat
Grilled striploin steak served with a peppercorn sauce, French fries and a green salad
H, M, SN, SU
W, M, MU, SU
395,-
RIBBETALLERKEN
RIB PLATTER
Sprø ribbe med ribbesaus, julepølse, bresert rødkål, rørte tyttebær, servert med smør stekte poteter
Crispy pork belly, Christmas sausage, gravy and braised red cabbage. Served with butter fried potatoes
H, M, SN
W, M, MU
398,-
CREAMY FISH SOUP
CREAMY FISH SOUP
Kremet fiskesuppe med laks, torsk, blåskjell og reker. Serveres med brød
Creamy fish soup with salmon, cod, mussels and shrimps. Served with bread
F, H, M, SEL, SU
F, W, M, C, SU
310,-
DESSERT
DESSERT
BREAD & BUTTER PUDDING
BREAD & BUTTER PUDDING
Brødpudding med karamellsaus og vaniljeis
with caramel cream sauce and vanilla ice-cream
E, H, M
E, W, M
145,-
SELSKAPSMENYER
SHARING MENUS
Hele selskapet må velge samme meny. N.B.! Kun tilgjengelig for forhåndsbestilling av grupper over 30 personer. Ta kontakt med salg@resthon.no
The entire company must choose the same menu. N.B.! Only available for pre-booking of groups of more than 30 people. Contact salg@resthon.no
3-RETTERS DELEMENY
3 COURSE SHARING MENU
FORRETT:
Lettrøkt laksetartar med agurk, syltet eple, reddik, grillet sitronvinaigrette og krutonger
(Fisk, sennep, havre, egg)
eller
Bifftartar med kapers, eggeplomme, rødbeter, sjalottløk, syltede sennepsfrø og krutonger
(Sennep, egg, hvete)
eller
Vegetarisk ceviche med surøl, rostede beter, agurk, reddik, rødløk, tomat, kikerter og østerssopp
(Bygg)
HOVEDRETT:
Velg to av følgende proteiner:
Sider-braisert svinenakke, Konfitert kyllinglår, Braisert høyrygg av ungfe, Ørret, Grillet Portobello, Nøttestek
(Melk, hvete, selleri, hasselnøtter, soya)
Serveres med rosenkål, glaserte gulrøtter, broccolini, selleripuré, ovnsbakte poteter, salat og sjysaus (alt vegetarisk rødvinssaus)
(Melk, selleri, sennep)
DESSERT:
Salt karamell cheesecake med sjokoladejord og bringebærcoulis
(Egg, melk, hvete)
APPETIZER:
Lightly smoked salmon tartare with cucumber, pickled apple, radish, grilled lemon vinaigrette and croutons
(Fish, mustard, oats, eggs)
or
Beef tartare with capers, egg yolk, beetroot, shallot, pickled mustard seeds and croutons
(Mustard, eggs, wheat)
or
Vegetarian ceviche with sour beer, roasted beets, cucumber, radish, red onion, tomato, chickpeas and oyster mushrooms
(Barley)
MAIN COURSE:
Choose two of the following proteins:
Cider braised pork neck, Confit chicken thigh, Braised young beef loin, Trout, Grilled Portobello, Nutroast
(Milk, wheat, celery. hazelnuts, soya)
Served with brussels sprouts, glazed carrots, broccolini, celeriac purée, oven-baked potatoes, salad and sauce (alt. vegetarian red wine sauce)
(Milk, celery, mustard)
DESSERT:
Salted caramel cheesecake with chocolate soil and raspberry coulis
(Eggs, milk, wheat)
629,-
STREETFOOD BUFFET
STREETFOOD BUFFET
CRAB ROLL BRIOCHE
(Skalldyr, egg, melk, sennep, hvete)
GRILLET JERK KYLLINGSPYD MED FRANK´S RED HOT SAUS OG SPRØSTEKT HVITLØK OG GRESSLØK
(Melk)
FRITERT BLOMKÅL MED ALABAMA WHITE SAUCE OG FERSK JALAPEÑO
(Melk, egg, sennep, sulfitt, bygg, hvete)
STICKY GOCHUJANG LAMB RIBS MED SESAM OG VÅRLØK
(Sennep, soya, sesam)
GYOZA MED KYLLING
(Soya, selleri, bløtdyr, hvete)
BAO BUNS MED RØKT TEMPEH, SYLTET GULROT, AGURK, CHILI MAJONES, VÅRLØK OG KORIANDER
(Sennep, egg, soya, hvete)
CRAB ROLL BRIOCHE
(Shellfish, eggs, milk, mustard, wheat)
GRILLED JERK CHICKENSPEAR WITH FRANK'S RED HOT SAUCE AND FRIED GARLIC AND CHIVES
(Milk)
FRIED CAULIFLOWER WITH ALABAMA WHITE SAUCE AND FRESH JALAPEÑO
(Milk, eggs, mustard, sulfite, barley, wheat)
STICKY GOCHUJANG LAMB RIBS WITH SESAME AND SPRING ONION
(Mustard, soya, sesame)
GYOZA WITH CHICKEN
(Soya, celery, molluscs, wheat)
BAO BUNS WITH SMOKED TEMPEH, PICKLED CARROT, CUCUMBER, CHILI MAYO, SPRING ONION AND CORIANDER
(Mustard, eggs, soya, wheat)
495,-
JULESELSKAPSMENY
CHRISTMAS BUFFET
JULEBUFFET
CHRISTMAS BUFFET
Kjeks, pisket brie, blåmuggost og eplechutney
(Hvete, melk, sennep)
Gravet laks med sennepssaus
(Fisk, sennep)
Spekeskinke, pepperrotkrem og flatbrød
(Hvete, melk)
Ovnsbakt kveite med brunet smør og bacon
(Fisk, melk)
Ertepuré
(Melk)
Sprø ribbe med bakte epler og svisker
Julepølse og Medisterkake
(Melk)
Rødkål med solbær
Julesaus
(Melk, hvete)
Rørte tyttebær
Amandinepoteter
(Melk)
VEGETAR ALTERNATIV
Nøttestek med julesaus, rødkål, tyttebær og poteter
(Melk, hvete, selleri, nøtter)
DESSERT
Salt karamell ostekake med eplecrunch
(Melk, egg, gluten)
Crackers, whipped brie, blue cheese and apple chutney
(Wheat, milk, mustard)
Cured salmon with a mustard sauce
(Fish, mustard)
Dry-cured ham, horseradish cream sauce, served on flatbread
(Wheat, milk)
Oven-baked halibut with browned butter and bacon
(Fish, milk)
Mushy peas
(Milk)
Crispy pork belly with baked apples and prunes
Christmas sausage and pork meatballs
(Milk)
Braised red cabbage with blackcurrants
Gravy
(Milk, wheat)
Stirred lingonberries
Amandine potatoes
(Milk)
VEGETARIAN ALTERNATIVE
Nut roast with a Christmas gravy, red cabbage, lingonberries and potatoes
(Milk, wheat, celery, nuts)
DESSERT
Salted caramel cheesecake with apple crisp
(Milk, eggs, gluten)
Per person: 689,-
Allergener:
Bløtdyr (BL), Bygg (BY), Egg (E), Fisk (F), Gluten (G), Hasselnøtter (HA), Havre (HV), Honning (HO), Hvete (H), Laktose (L), Lupin (LU), Mandel (MA), Melk (M), Nøtter (N), Paprika (PA), Peanøtter (P), Pistasjnøtter (PI), Rug (R), Selleri (SEL), Sennep (SN), Sesamfrø (SE), Sitrus (SI), Skalldyr (SK), Soya (S), Spelt (SP), Sulfitt (SU),
Vegetarisk(V), Vegansk(VG)
Allergies:
Molluscs (MO), Barley (B), Egg (E), Fish (F), Gluten (G), Hazelnuts (H), Oats (O), Honey (HO), Wheat (W), Lactose (L), Lupine (LU), Almond (AL), Milk (M), Nuts (N), Capsicum (CA), Peanuts (P), Pistachios (PI), Rye (R), Celery (C), Mustard (MU), Sesame seeds (SE), Citrus (CI), Shellfish (SH), Soy (S), Spelt (SP), Sulfite (SU),
Vegetarian(V), Vegan(VG)