Mat


MAT
Gastropub mat
“The Scotsman” er en pub og et spisested hvor gastropub-mat står i førersetet.
Vi er såpass opptatt av god mat på “The Scotsman” at vi tillater oss å si at vi har Oslos beste gastropub-kjøkken. Kokkene våre utgjør selve ryggraden i “The Scotsman”. Vi elsker gastropub-mat og med mer enn 45 års erfaring har vi blitt en av Oslos beste gastromat-puber. Vi serverer herlige, saftige hamburgere laget av 100% norsk kjøtt. Hamburgere som får tennene til å løpe løpsk og munnen til å fylles med vann. Med skotske aner er det naturlig at vi har whisky-BBQ-hamburger på menyen. Vi har selvsagt også plantebasert hamburger for de som vil ha en saftig vegetarburger. Med en stor forkjærlighet for Storbritannia har vi selvsagt fish & chips på menyen. Nasjonalretten og en trofast venn på alle britiske puber. Vår fish & chips lages på den tradisjonelle måten, med frityrstekte poteter, frityrstekt torsk og remulade. Deigen som omslutter fisken er laget på øldeig. Fish & chips er den ultimate snacksen og comfort food for sultne mager.
Uteservering
Med en gang sola titter frem, åpner vi opp vår hyggelige uteservering. Det er et perfekt sted å nyte årets første utepils i solen.
Uteserveringen har varmelamper, så her kan du sitte til langt på kveld og langt inn i høsten. Uteserveringen er det perfekte stedet å observere livet på Karl Johan. Her sitter du midt i den yrende Oslogryta. Skål!
BURGERS
BURGERS

CLASSIC BURGER
CLASSIC BURGER
Biffburger toppet med Cheddar, rå løk, stekt løk, sylteagurk og husets burgerdressing. Serveres med pommes frites og jalapeñomajones.
Beef burger topped with Cheddar cheese, roasted onions, raw onions, pickled gherkins and our house burger dressing. Served with fries and jalapeño mayo.
E, H, M, SN, SE
E, W, M, MU, SE
275,-
WHISKY BBQ BURGER
WHISKY BBQ BURGER
Biffburger toppet med husets whiskey BBQ-glaze, frityrstekte løkringer og coleslaw. Serveres med pommes frites og jalapeñomajones.
Beef burger topped with a whiskey BBQ glaze, beer battered onion rings and coleslaw. Served with fries and jalapeño mayo.
E, F, H, M, SN, SE, S
E, F, W, M, MU, SE, S
275,-
BLUE CHEESE BURGER
BLUE CHEESE BURGER
Biffburger toppet med blåmuggost, stekt løk, husets burgerdressing og sylteagurk. Serveres med pommes frites og jalapeñomajones.
Beef burger topped with blue cheese, roasted onions, house burger dressing and pickled gherkins. Served with fries and jalapeño mayo.
E, H, M, SN, SE
E, W, M, MU, SE
280,-
SWISS CHEESE BURGER
SWISS CHEESE BURGER
Biff burger toppet med Gruyère, stekt sjampinjong, stekt løk, aioli og ruccola. Serveres med pommes frites og jalapeño majones.
Beef burger topped with Gruyère cheese, fried mushrooms, roasted onions, aioli and rocket. Served with fries and jalapeño mayo.
E, H, M, SN, SE
E, W, M, MU, SE
285,-
CHICKEN BURGER
CHICKEN BURGER
Grillet kyllingburger toppet med Cheddarkrem, ruccola, rå løk, aioli og sylteagurk. Serveres med pommes frites og jalapeñomajones.
Grilled chicken burger topped with a creamy Cheddar sauce, rocket, raw onions, aioli and pickled gherkins. Served with fries and jalapeño mayo.
E, H, M, SN, SE
E, W, M, MU, SE
265,-
VEGETARIAN BURGER
VEGETARIAN BURGER
Plantebasert burger toppet med Cheddar, stekt løk, sjampinjong, coleslaw og sylteagurk. Serveres med pommes frites og jalapeñomajones.
Plant based burger topped with Cheddar, roasted onions, mushrooms, coleslaw and pickled gherkins. Served with fries and jalapeño mayo.
E, H, M, SN, SE
E, W, M, MU, SE
265,-
HOVEDRETTER
MAIN COURSES

EGG & BACON
EGG & BACON
(Serveres til kl. 16:00) 2 speilegg, bacon, bønner i tomatsaus, sopp, pommes frites og brun saus.
(Served until 16:00) 2 fried eggs, bacon, baked beans, sautéed mushrooms, fries and HP brown sauce.
E, H, SN
E, W, MU
215,-
FISH & CHIPS
FISH & CHIPS
Sprøfritert torsk servert med remulade, grov ertepurè, syltet løk, friterte kapers og pommes frites.
Crispy deep-fried cod served with tartar sauce, mushy peas, pickled onions, fried capers and fries.
BY, E, F, H, M, SN
B, E, F, W, M, MU
255,-
BARLEY SALAD
BARLEY SALAD
Byggryn med sopp, rødbeter, ruccola, tørket tranebær, solsikkefrø, rødløk, cornichons og honningsitronett.
Pearl barley with mushrooms, beetroot, rocket, dried cranberries, sunflower seeds, red onions, cornichons and a honey citronette.
BY, S
B, S
225,-
STEAK & FRIES
STEAK & FRIES
Biff med Café de Paris-smør, hvitløkssauterte grønne bønner og pommes frites.
Beef steak with Café de Paris butter. Served with garlic sautéed green beans and fries.
F, M, SN
F, M, MU
345,-
DESSERT
DESSERT

TARTE NORMANDE
TARTE NORMANDE
Normandie eplekake med karamell-is og kakesmuler.
French apple cake served with caramel ice-cream and cookie crumble.
E, H, M
E, W, M
135,-
SIDES & SNACKS
SIDES & SNACKS

TAPAS PLATE
TAPAS PLATE
Serranoskinke, Fuet salami, chorizo, manchego, oliven, aioli og focaccia.
Serrano ham, Fuet salami, Chorizo, Manchego cheese, olives, aioli and focaccia.
E, H, M, SN
E, W, M, MU
265,-
HOT WINGS
HOT WINGS
Åtte kyllingvinger i Franks sterke saus. Servert med rømmedressing.
8 chicken wings in Frank's Hot Wing Sauce. Served with sour cream dip.
E, M, SN
E, M, MU
145,-
DIRTY FRIES
DIRTY FRIES
Pommes frites toppet med cheddarkrem, baconsmuler, rødløk og jalapeño.
Fries topped with a creamy cheddar sauce, bacon bits, red onions and jalapeños.
H, M, SN
W, M, MU
125,-
ONION RINGS
ONION RINGS
Løkringer servert med rømmedip.
Served with a sour cream dip.
BY, H, M
B, W, M
95,-
FRENCH FRIES
FRENCH FRIES
Pommes frites servert med aioli.
Served with aioli.
E, SN
E, MU
89,-
SWEET POTATO FRIES
SWEET POTATO FRIES
Søtpotetfries servert med jalapeñomajones.
Served with jalapeño mayo.
E, SN
E, MU
95,-
SELSKAPSMENYER
SHARING MENUS
OBS! kun tilgjengelig for forhåndsbestilling av grupper over 10 personer. Ta kontakt med salg@resthon.no
DELEMENY
SHARING MENU
FORRETT:
Rødbetcarpaccio med geitost,
Mostarda di Pere og hazelnøttdressing
(sennep, melk, nøtter)
HOVEDRETT:
Helstekt Storfebrisket med whiskeysaus
og lamribs med hvitvin-myntesaus
(melk, selleri, sulfitt, sennep)
eller
Vegetarisk alternativ
Helbakt Gresskar med ris, valnøtter, sprøstekt sopp,
tørkede tranebær og vegetarisk rødvinsaus
(sulfitt, nøtter)
GARNITYR:
Honningglaserte rødbeter (melk, sulfitt)
Glaserte gulrøtter (melk, sulfitt)
Grillet squash med tahinisaus (sesam)
Knust Amandine poteter (melk)
DESSERT:
Crème brûlée
(melk, egg)
APPETIZER:
Beetroot carpaccio with goat cheese,
Mostarda di Pere and hazelnut dressing
(mustard, milk, nuts)
MAIN COURSE:
Fully roasted beef brisket with whiskey sauce
and lamb ribs with white wine-mint sauce
(milk, celery, sulphite, mustard)
or
Vegetarian option
Whole baked pumpkin with rice, walnuts, crispy mushrooms,
dried cranberries and vegetarian red wine sauce
(sulphite, nuts)
GARNISH:
Honey glazed beets (milk, sulfite)
Glazed carrots (milk, sulfite)
Grilled squash with tahini sauce (sesame)
Crushed Amandine potatoes (milk)
DESSERT:
Crème brûlée
(milk, eggs)
Per person 540,-
STREET FOOD BUFFET
STREET FOOD BUFFET
Svarte bønneskyvere med cheddarkrem,
syltet jalapeno og chipotledressing
(hvete, sennep, melk, sesam, fisk)
Svinekjøtt spareribs med whisky BBQ saus
(sennep, fisk, soya, hvete)
Krydret helstekt kylling med grillede cherrytomater
og knuste Amandine-poteter
(melk)
Kremet kokos kikert karri
med jasminris og gresk yoghurt
(melk)
Veggie vårruller med søt chilisaus
(hvete, soya, sesam)
Grillet squash med tahinidressing
(sesam)
Jalapeno mayo
(egg, sennep)
Black bean sliders with cheddar cream,
pickled jalapeno and chipotle dressing
(wheat, mustard, milk, sesame, fish)
Pork spareribs with whiskey BBQ sauce
(mustard, fish, soy, wheat)
Spicy whole roasted chicken with grilled cherry tomatoes
and crushed Amandine potatoes
(milk)
Creamy Coconut Chickpea Curry
with jasmin rice and greek yoghurt
(milk)
Veggie spring rolls with sweet chili sauce
(wheat, soy, sesame)
Grilled courgettes with tahini dressing
(sesame)
Jalapeno mayo
(egg, mustard)
Per person 415,-,-
JULEMENY
CHRISTMAS MENU
JULEBUFFET 2023
CHRISTMAS BUFFET 2023
FORRETT
Kjeks, pisket brie, blåmuggost og eplechutney (hvete, melk)
Gravet laks med sennepssaus (fisk, sennep)
Spekeskinke, pepperrotkrem og flatbrød (hvete, melk)
HOVEDRETT
Ovnsbakt kveite med brunet smør og bacon (fisk, melk)
Ertepuré (melk)
Sprø ribbe med bakte epler og svisker
Julepølse og Medisterkake (melk)
Rødkål med solbær (So2)
Julesaus (hvete, melk)
Rørte tyttebær
Knuste Amandine poteter (melk)
DESSERT
Dronning Mauds fromasj (melk, egg)
ALTERNATIVER
Vi tilbyr også alternativ hovedrett. Se lenger ned.
APPETIZER
Biscuits, whipped brie, blue cheese and apple chutney (wheat, milk)
Grilled salmon with mustard sauce (fish, mustard)
Cured ham, horseradish cream and flatbread (wheat, milk)
MAIN COURSE
Oven-baked halibut with browned butter and bacon (fish, milk)
Pea puree (milk)
Crispy ribs with baked apples and prunes
Christmas sausage and Medister cake (milk)
Red cabbage with blackcurrants (So2)
Christmas sauce (wheat, milk)
Stirred cranberries
Crushed Amandine potatoes (milk)
DESSERT
Queen Maud's cheese (milk, eggs)
ALTERNATIVES
We also offer an alternative main course. See further down.
Per person 645,-
ALTERNATIVER*
ALTERNATIVES*
*Gjelder kun for julebuffet 2023 menyen. Alternativ hovedrett serveres ved bordet. Inkluderer forrett og dessert fra buffet.
*Only applies to the christmas buffet 2023 menu. Alternative main course is served at the table. Includes starter and dessert from the buffet.
PINNEKJØTT*
LAMB RIBS*
Urøkt pinnekjøtt av lam og vossakorv, kålrabistappe og sjy, servert med Amandine poteter.
Traditional Norwegian salted, dried and steamed lamb with vossa sausage, mashed swede and broth. Served with Amandine potatoes.
M
M
Julebuffet pris 755,-
NØTTESTEK*
NUT ROAST*
Nøttestek med julesaus, rødkål, tyttebær og poteter.
Nut roast with Christmas sauce, red cabbage, cranberries and potatoes.
H, M, N, SEL
W, M, N, C
Julebuffet pris 615,-
Allergener:
Bløtdyr (BL), Bygg (BY), Egg (E), Fisk (F), Gluten (G), Hasselnøtter (HA), Havre (HV), Honning (HO), Hvete (H), Laktose (L), Lupin (LU), Mandel (MA), Melk (M), Nøtter (N), Paprika (PA), Peanøtter (P), Pistasjnøtter (PI), Rug (R), Selleri (SEL), Sennep (SN), Sesamfrø (SE), Sitrus (SI), Skalldyr (SK), Soya (S), Spelt (SP), Sulfitt (SU),
Vegetarisk(V), Vegansk(VG)
Allergies:
Molluscs (MO), Barley (B), Egg (E), Fish (F), Gluten (G), Hazelnuts (H), Oats (O), Honey (HO), Wheat (W), Lactose (L), Lupine (LU), Almond (AL), Milk (M), Nuts (N), Capsicum (CA), Peanuts (P), Pistachios (PI), Rye (R), Celery (C), Mustard (MU), Sesame seeds (SE), Citrus (CI), Shellfish (SH), Soy (S), Spelt (SP), Sulfite (SU),
Vegetarian(V), Vegan(VG)