Om oss

Bilde av tre glade bartendere bak baren i Scotsman
Bilde av tre glade bartendere bak baren i Scotsman

Om oss

Scotsman i Oslo er byens beste pub og utested, plassert på Karl Johans gate. Med sin livlige atmosfære tilbyr den en kombinasjon av sport, live musikk, karaoke og en variert gastropub-meny, supplert med et bredt utvalg av øl og whiskey.

Oslos beste pub og utested

Scotsman er Oslos beste pub og utested. Med en midt i blinken plassering på selveste paradegaten Karl Johan troner den legendariske brune puben; Scotsman.

Vi er mer enn en sportsbar, vi er en institusjon av en pub hvor det sitter mye moro og mange minner i veggene. Vi har flere etasjer viet til sport, levende musikk og underholdning. Vi er Oslos fotballpub og viser flere kamper hver uke. Hos oss synger du karaoke, koser deg til live musikk og spiller litt biljard. Vi serverer gastropub mat i særklasse. Akkompagnert med øl av alle sorter. Scotsman er gastropuben som skaper de gode minnene. Det er med stolthet vi i dag kan kalle oss en av Oslos mest kjente gastropuber.

Livemusikk og fotball

“Scotsman” er puben over alle puber i Oslo som byr på livemusikk og fotball. Med flere TV-skjermer er du i de beste hender for å se på internasjonal fotball hver eneste uke. Vi viser også annen sport, alt etter tid og sesong vi er inne i. Hver tirsdag til lørdag byr vi opp til livemusikk og god stemning. Vi er stolte av vår varierte og fantastiske musikkprofil. Våre musikere og artister kommer fra hele verden for å spille på vår kjente scene. Dette synes vi er stor stas. Bedre livemusikk midt på Karl Johan finner du ikke.

Er du av typen som liker aktivitet? Du er så definitivt på rett plass. Vi har karaoke og biljard. Stikk innom oss da vel 😉

Hygge og god stemning

Vi er en folkelig bar hvor den skotske feststemningen og sports entusiasmen står høyt. Vi elsker levende musikk, spill og moro. I baren har vi med tiden blitt litt mer europeisk orientert med et oppdatert utvalg av rom, gin, akevitt og øl. Vårt spisested er inspirert av britisk pubmat av beste sort. Vi har en lun, inviterende og folkelig atmosfære. De skotske anene skinner igjennom både i interiør og logo. Sekkepipen er vår signatur og har alltid vært med oss både i logoen og som veggpynt inne i puben. Kilt og ruter i grønt og rødt pryder lokalet og skaper en rød tråd igjennom puben. Bygningen i seg selv er et ikonisk skue med en stor sekkepipe på veggen, godt synlig på avstand.

Fra 1974 til 2024: Scotsman gjennom 50 år

Scotsman så sitt lys i 1974. Ideen til Scotsman pub ble til rett og slett fordi noen så et behov for å samle det beste av sport, drikke og livemusikk under ett tak. Fokuset i 1974 var å lage en bar med skotsk whisky, øl og sport. Navnet falt på Scotsman. Med ett skotsk navn var det bare å begynne import av skotsk mat og drikke. 50 år senere har vi akkurat det samme mottoet som i 1974.

I 2013 gjennomgikk Scotsman en oppussing og lyste opp sitt 4-etasjers bygg på Karl Johan med sjarmen og essensen av skotsk arv. Nå inn i 2024 har Scotsman flyttet til en ny adresse langs den samme ikoniske Karl Johans gate. Dette flyttet markerer et engasjement for moderne bekvemmeligheter samtidig som den tidløse atmosfæren fra starten i 1974 blir ivaretatt. Den nye beliggenheten tilbyr toppmoderne fasiliteter, men beholder den kjente følelsen som gjestene har kommet for å elske. Med flere etasjer, konsekvent interiørdesign og en hengivenhet til det opprinnelige Scotsman-konseptet, fortsetter denne ikoniske puben å være et lyspunkt for skotsk ånd, live musikk og enestående gastropub-opplevelser i hjertet av Oslo.

Nesten 50 år på Karl Johans gate 17, den ikoniske puben ble flyttet til Karl Johans gate 35. Her bygget vi Scotsman fra innsiden og ut, beholdt den samme stilen, men moderniserte interiøret. Nå med 3 etasjer, har vi en kjelleretasje med egen bar, karaoke og et rom for private arrangementer. Hovedpubgulvet er interessant satt opp over 3 underetasjer, noe som gjør det til et flott sted å se og høre på live musikk fra våre velkjente trubadurer (utmerkede utsikter!). Vår andre etasje skal åpne i juni, der vi vil ha plass til ytterligere 250 personer – flott område å se på sport i en elektrisk atmosfære, spille biljard på vårt nye biljardbord eller leie ut til arrangementer.