Om oss

Bilde av bartender på The Scotsman bak baren.
Bilde av bartender på The Scotsman bak baren.

Om oss

Oslos beste pub og utested

The Scotsman er Oslos beste pub og utested. Med en midt i blinken plassering på selveste paradegaten Karl Johan troner den legendariske brune puben; The Scotsman.

Vi er mer enn en sportsbar, vi er en institusjon av en pub hvor det sitter mye moro og mange minner i veggene. Vi har hele fire etasjer viet til sport, levende musikk og underholdning. Vi er Oslos fotballpub og viser flere kamper hver uke. Hos oss synger du karaoke, koser deg til live musikk og frisker opp hodet med quiz. Vi serverer gastropub mat i særklasse. Akkompagnert med øl av alle sorter. The Scotsman er gastropuben som skaper de gode minnene.

The Scotsman så sitt lys i 1974. Ideen til The Scotsman pub ble til rett og slett fordi noen så et behov for å samle det beste av sport, drikke og livemusikk under ett tak. Fokuset i 1974 var å lage en bar med skotsk whisky, øl og sport. Navnet falt på The Scotsman. Med ett skotsk navn var det bare å begynne import av skotsk mat og drikke. 48 år senere har vi akkurat det samme mottoet som i 1974. Vi er en folkelig bar hvor den skotske feststemningen og sports entusiasmen står høyt. Vi elsker levende musikk, spill og moro. I baren har vi med tiden blitt litt mer europeisk orientert med et oppdatert utvalg av rom, gin, akevitt og øl. Vårt spisested er inspirert av britisk pubmat av beste sort. Det er med stolthet vi i dag kan kalle oss en av Oslos mest kjente gastropuber. I 2013 pusset vi opp og i dag skinner The Scotsman i all sin prakt med en 4 etasjers bygning midt på Karl Johan. Vi har en lun, inviterende og folkelig atmosfære. De skotske anene skinner igjennom både i interiør og logo. Sekkepipen er vår signatur og har alltid vært med oss både i logoen og som veggpynt inne i puben. Kilt og ruter i grønt og rødt pryder lokalet og skaper en rød tråd igjennom puben. Bygningen i seg selv er et ikonisk skue med en stor sekkepipe på veggen, godt synlig på avstand.

Livemusikk og fotball

“The Scotsman” er puben over alle puber i Oslo som byr på livemusikk og fotball. Med 25 TV-skjermer er du i de beste hender for å se på internasjonal fotball hver eneste uke.

Vi viser også annen sport, alt etter tid og sesong vi er inne i. Hver tirsdag til lørdag byr vi opp til livemusikk og god stemning. Vi er stolte av vår varierte og fantastiske musikkprofil. Våre musikere og artister kommer fra hele verden for å spille på vår kjente scene. Dette synes vi er stor stas. Bedre livemusikk midt på Karl Johan finner du ikke.

Er du av typen som liker aktivitet? Du er så definitivt på rett plass. Vi har karaoke og quiz. Stikk innom oss da vel 😉